סא"ל ד"ר איתי חימיניס הוא רע"ן פיתוח ידע מערכתי במרכז דדו. הוא בעל תואר PhD במדעי המדינה מאוניברסיטת בר־אילן.
דוא"ל: itayhaiminis123@gmail.com
…………………………..
פרופ' אהוד מניפז הוא הדיקן המייסד של בית הספר להנדסת תעשייה וניהול בשנקר, ויו"ר איגוד הנדסת תעשייה וניהול בישראל.
פרופ' מניפז, המכהן גם כיו"ר חבר הנאמנים של לשכת המהנדסים, האדריכלים והאקדמאים במקצועות הטכנולוגיים, הוא בוגר אחד המחזורים הראשונים של הפקולטה להנדסת תעשייה וניהול, הטכניון–מכון טכנולוגי לישראל. הוא חיבר כמה מהספרים הראשונים שנכתבו על ידי מדען ישראלי בתחום תפ"י (תכנון ופיקוח על הייצור) וניהול בין־לאומי, וייעץ לחברות רבות.
דוא"ל: ehudm@bgu.ac.il
…………………………..
אופיר קבילו, הוא חוקר צבא–חברה בתחום של השפעת קבוצות אינטרס על מערכות צבאיות, עיקר מחקרו עוסק במערך המילואים במדינת ישראל. אופיר פרש מצה"ל לאחר 27 שנות שירות בדרגת אלוף–משנה. בשנים האחרונות לשירותו שימש בתפקידים בליבת מערך המילואים והאחרון שבהם, ראש מחלקת מילואים בזרוע היבשה. כיום מרצה באוניברסיטת בר–אילן ועוסק בייעוץ לארגונים שונים ובניהול מיזמים עסקיים.
דוא"ל: ofirkabilo54@gmail.com
…………………………..
ד"ר איתמר ריקובר, מנכ"ל אגודת חוקרי–צבא חברה בישראל (בהתנדבות), בעל Ph.D במדעי המדינה מאוניברסיטת בר–אילן. את הפוסט–דוקטורט (בתחום לימודי ביטחון) בהנחיית פרופ' יגיל לוי, עשה ד"ר ריקובר באוניברסיטה הפתוחה. פרסם מספר מאמרים בנושא תרבות אסטרטגית, גיוס בני מיעוטים, שירות לאומי לבנות דתיות, משוחררי צבא בישראל ועוד. תחומי התמחותו: אסטרטגיה וביטחון לאומי, טרור ולוחמת גרילה, יחסי גומלין דרג צבאי דרג מדיני, מדיניות החוץ והביטחון של מדינת ישראל, סגנון ניהול משא ומתן מגדרי ושירות לאומי–אזרחי.
דוא"ל: Itamar.rickover@gmail.com
…………………………..
אורית שטלצר היא יועצת ארגונית וחוקרת בתחומי הצבא – חברה והקהילה הטרנסית, במסגרת התוכנית למגדר באוניברסיטת בן גוריון בנגב. היא בוגרת MA בקרימינולוגיה ואכיפת החוק באוניברסיטה העברית ומילאה מגוון תפקידים כקצינה בכירה בכוחות הביטחון. תחומי העיסוק שלה כוללים ייעוץ בנושאי מגדר ואקלים חברתי והנחיית פרויקטים לחיזוק החוסן מול חיילים, נוער, נפגעי מלחמה ואוכלוסיות מגוונות בתחום.
דוא"ל: stelserorit@gmail.com
…………………………..
ד"ר דנה אגמי מולכו היא מומחית למדעי המדינה ולביטחון לאומי, עם ניסיון של למעלה מ-15 שנים במערכת הביטחון. היא בעלת תואר דוקטור מאוניברסיטת בר אילן (2021), שם הוענקה לה מלגת הנשיא לדוקטורנטים מצטיינים. בוגרת תואר ראשון ושני בהצטיינות מאוניברסיטת תל אביב. ד"ר אגמי מולכו כיהנה כמלגאית "ניובאואר" במכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS), כמו כן מחקריה מתמקדים בסוגיות מפתח בצבא, חברה וביטחון לאומי.
דוא"ל: Dagami7@gmail.com
…………………………..
פרופ׳ הלל נוסק
ראש מכון כנרת לחקר חברה, ביטחון ושלום ע״ש רא״ל דן שומרון, המכללה האקדמית כנרת בעמק הירדן.
בעבר היה יו״ר האגודה הישראלית לתקשורת, עורך כתב העת של האגודה ״מסגרות מדיה״, דיקן בית הספר לתקשורת של המכללה למנהל, ראש רשות המחקר וראש רשות ההוראה של המכללה וכן ראש המחלקה לתקשורת וראש רשות המחקר של מכללת כנרת.
בין נושאי מחקריו ופרסומיו: אלימות פוליטית ותקשורת, טרור ותקשורת, חדשות בכלל וחדשות חוץ בפרט, תקשורת קהילתית וטלוויזיה קהילתית, יחסי תקשורת צבא, סודיות, ביטחון, צנזורה וחופש העיתונות, השלכות חברתיות ותרבותיות של אימוץ טכנולוגיות תקשורת חדשות.
דוא"ל: hnossek@gmail.com
…………………………..
ד"ר טל טובי הוא מרצה בכיר במחלקה להיסטוריה כללית, אוניברסיטת בר אילן. תחומי המחקר שלו בשנים האחרונות עוסקים בתהליכי בניין כוח, הנובעים ממשברים צבאיים, בדגש על ארצות הברית יחד עם שילוב תיאוריות צבאיות המשפיעות על תהליכים אלו. במסגרת זו פרסם שורה של מאמרים בכתבי עת שונים וכן שני ספרים העוסקים בתהליכי בניין הכוח האמריקני. הראשון: Tomcats and Eagle (Naval Institute Press, 2022) הבוחן את הגורמים והתהליכים שהביאו את המערכת הצבאית האמריקנית להצטייד במטוסי ה-F-14 וה-F-15. הספר השניFrom Desert One To Desert Storm Operation Eagle Claw (Routledge, 2024) בוחן את המשבר בתחום הכוחות למבצעים מיוחדים בארצות הברית ואת תהליך הרפורמה שעברו כוחות אלה בשנות ה-80.
דוא"ל: tovytal@bezeqint.net
…………………………..
ד"ר לימור פומרנץ–זורין היא פסיכולוגית חברתית המתמחה במחקר סוציולוגי יישומי בארגוני בטחון. עבודת הדוקטורט שלה, שנכתבה בתוכנית ללימודי מגדר באוניברסיטת בר–אילן, עסקה במשמעות השירות הצבאי הטכנולוגי כהון בחייהם של נשים וגברים ממיקומים מעמדיים שונים. לימור מילאה תפקידי מחקר מגוונים בצה"ל וכיום היא חוקרת במכון גזית.
דוא"ל: limorpom@outlook.co.il