שלום לכולם!
כדרכנו, נפנה את מרכז הבמה לפרסומים אקדמיים –
1. הצמד הפרודוקטיבי ציפי ישראלי ואלישבע רוסמן מכות שוב, עם המאמר: התייחסות התקשורת לשאלת מחיר הנפגעים במבצע צוק איתן. מאמר זה בוחן את אופן התייחסותה של התקשורת לפצועי המלחמה האחרונה, בהשוואה לסיקור במלחמות קודמות. נבדק הפער בין הסיקור המסורתי יותר, הוותיק, ובין הסיקור החדש יותר, ובמוקד נבדק תפקידה של התקשורת.
המאמר מוגש כצרופה למכתב זה.
2. ציפי ישראלי מככבת גם במאמר נוסף, ביחד עם מאיר אלרן, כרמית פדן, ואלכס אלטשולר, אשר בוחן את החוסן החברתי של תושבי "עוטף עזה" במלחמה האחרונה באמצעות מדדים חברתיים שונים. מבלי לעשות "ספוילר" (מקלקלן?) למאמר, המסקנות המחקריות הן מעודדות למדי.
המאמר מופיע כצרופה למכתב זה.
3. מאמרו של אודי לבל, שהתפרסם בעמדו"ת, 7, 2015. המאמר עוסק באם השכולה בחברה הישראלית בעקבות תהליך של "לבנוניזציה" – השפעתן של אמהות לחיילים ומעורבותן בדיון הציבורי על מידת צדקתה של המלחמה. לבל דן בהשפעה שחורגת מעבר לנקודת הזמן שבה "ארבע אמהות" הובילו את ההנהגה הישראלית להחליט על נסיגה מלבנון, וגם להחלטות היסטוריות בטווח זמן מאוחר יותר, כגון מהכלים במלחמת לבנון השנייה, 2006. המאמר מופיע כצרופה למכתב זה.
אמנם לא בהקשר ישיר לענייני צבא חברה, אך גם לא מנותק מן הנושא ושייך, בסופו של דבר, להוויה של כולנו – יום עיון מרתק שייערך במכון ון ליר בשבוע הבא, ומנתח את אירועי השבועות האחרונים. מהירי החלטה וקלי יומן – כדאי להגיע! ההזמנה מצורפת במכתב זה.
בסוף השבוע הקרוב מתקיים כנס ה-IUS הדו שנתי –
Inter University Seminar on Armed Forces and Society
ובו, כמדי התכנסות, נציגות מכובדת ביותר של כעשרה מחברי אגודת חוקרי צבא חברה הישראלית.
את הדיווחים על הכנס נביא, כמובן, בעדכונים הבאים.
ואם בענייני כנסים אנו, הוועדה האקדמית של כנס כנרת השלישי סיימה את ישיבותיה ובימים הקרובים תישלחנה ההודעות לגבי הצעות שהתקבלו. בסמוך להודעות, יגיעו כמובן גם עדכונים טכניים שיזכירו ויבהירו את נהלי ההרשמה.
בברכה,
איל.
צוק איתן תקשורת ונפגעים ישראלי ורוסמן
מרבקה גובר למיליטריזם ויקטימולוגי